שכר על לימוד תורה שנלמד לרפואת אדם אחר

שמעתי שחבר שלי שמע בשיעור של הרב מוצפי שליט"א שאם אומרים שהשיעור יהיה לרפואת אדם כלשהו או אני שלומד יחיד או אותה קבוצה לא מקבלת שכר על אותו שיעור. למרות שלא על מנת לקבל שכר האם אין לנו שכר בכלל באותו שיעור או שזה מתחלק

תשובה

הרב מוצפי שליט"א הוא תלמיד חכם גדול, צריך לברר מה בדיוק הוא אמר. קשה להאמין שהוא התכוון שאין שום שכר על אותו לימוד, [אלא אם כן יש לו מקורות שאיני יודע מהם].

לקב"ה יש מספיק שכר בשביל כולם, והלימוד יכול להועיל גם לחולה, וגם למי שלומד.

וכמו שמצינו לענין הסכם יששכר וזבולון, ששני אנשים שסיכמו ביניהם שאחד מהם ילמד תורה, והשני יעבוד ויפרנס אותו, ובזכות זה הוא יהיה שותף עימו בשכר לימוד התורה. שדעת הרבה פוסקים שעל אף שהמפרנס מקבל גם שכר על התורה שחברו למד, אינו גורע כלל מהשכר שמקבל האדם שלמד. ומסתבר שגם כאן הלימוד מועיל גם לחולה וגם לזה שלומד.

הצטרף לדיון

תגובה 1