לפרנס הורים מכספי מעשר

שלום וברכה!
ברצוני לשאול בבקשה על הפרשת תרומות ומעשרות מהמשוכרת החודשית:האם אוכל להפריש מהמשכורת לאימי משום שהיא נזקקת או שאני חייבת להפריש למוסדות או לאנשים אחרים?
תודה רבה!ויישר כוח על העבודה הקדושה!!

תשובה

חובה להקדים קרובים בנתינת צדקה, והורים קודמים לשאר קרובים, ולכן מצווה מן המובחר שתפרנס את אימך.

אמנם אם יש לך כסף, ואתה יכול לפרנס את אימך גם בלי להזדקק לכספי המעשר שאתה מפריש, צריך לפרנס אותה מהכסף שלך, ואת כספי המעשרות תתן לעניים אחרים.

מקורות

מבואר ברמ"א יו"ד [רמ,ה] שתבא מארה למי שיש לו כסף, ומפרנס את ההורים שלו מכספי צדקה.