לפני עוור

האם מותר לעבוד שליח במקום ללא הכשר?

תשובה

שלום רב!

אסור לעבוד כשליח במקום שאין לו הכשר.

התורה אסרה להכשיל אחרים באיסור. וכמו שכתוב "ולפני עוור לא תתן מכשול". ועל אף שאם לא תהיה שליח יהיה אדם אחר שליח והם יכשלו. דעת הפוסקים שגם במקרה כזה יש איסור של לפני עוור לא תתן מכשול.

אשרי מי ששומר את מצוות ה'. אני מאחל לך שה' ישלח לך פרנסה אחרת בדרך התורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעניין של לפני עוור רציתי לשאול אם מישהו שאוכל הרבה פעמים בלי ברכה ושואל אותי על קיוסק מסויים אם פתוח (בשעה מאוחרת כך שאין לו אופציה אחרת) האם מותר לי לשקר ולומר לו שסגור או שאני חייב לומר את האמת ולהעיר את תשומת לבו לברך , דבר שקשה עלי, באותה עת לכה"פ

  2. נראה שאם תעיר את תשומת ליבו לברך יועיל יותר מאם תשקר עליו, הוא כנראה ישיג בסוף מה שהוא רוצה.. אבל הכל לפי הענין.