להוציא צו בבית משפט לעצירת עבודה שתגרום נזק בלתי הפיך

אנו תושבי שכונת מדורגים, בונים כיום מתחתנו עוד קומות בצורה שחוסמת את הנוף וגורמת לירידת ערך הבית ובניגוד לחוזה עימם חתמנו, בימים הקרובים הם עומדים לצקת יציקת תיקרה וזהו נזק בלתי הפיך ומיידי. מכיוון שימים ספורים לפנינו ברצוננו לגשת להוציא צו עצירת עבודה מה שאין באפשרות בית הדין לעשות. בעבר היזם הבטיח וחתם ולא עמד בהתחיויותיו, נסינו בימים האחרונים לדבר עמם על הנושא והם אינם מוכנים לעצור ולתקן הנזק.

שאלתנו האם מותר לנו לגשת ולהוציא צו עצירה בבית משפט דדינא דמלכותא.

תשובה:

שלום רב,

מותר לפנות לבית משפט להוצאת צו עצירה. אבל עדיף (אם אפשרי) לפנות לפני כן לבית דין רבני (או פרטי) ולבקש את הצו ומיד לאחר מכן לפנות לבית משפט.

על אף שלפני חתימה על הסכם בוררות אין תוקף משפטי לצו מניעה של בית הדין. עם זאת, למיטב ידיעתי, צו מבית הדין (שהרבה בעלי דין אחרים חותמים בו על בוררות) מהווה כעין המלצה לבית משפט להוצאת הצו ומקל על ההליך המשפטי.

מקורות:

שו"ת אגרות משה ח"ב סי' יא, תשובות והנהגות ח"ג סוף סי' תמח.