בעיות בשלום בית בעניין כיסוי ראש

שלום וברכה,
אחרי 12 שנות נישואים אשתי החליטה שהיא רוצה להסיר את כיסוי הראש, הטענה שלה היא שהיא קצה בזה ואין לה עניין ורצון להמשיך בכך, אני מצידי הטלתי וטו על הנושא והעניין גורם לחיכוכים וריבים שמפירים את האיזון ושלום הבית בעיקר אל מול 3 ילדינו.
האם שלום בית קודם לכיסוי ראש, בהנחה שאשתי חד משמעית לא מוכנה להמשיך לכסות את ראשה?

תשובה

שלום רב.

אתחיל את דברי מהפן ההלכתי – אם מתחילת הנישואים היא מכסה את ראשה ולפתע החליטה להסיר את כיסוי הראש, הרי שדינה כעוברת על דת יהודית, שדינה שיוצאת ללא כתובה, אם בתחילת הנישואים לא הייתה מכסה ראשה הדיון בנושא הוא מורכב, וכדאי לגשת לשבת לדיון אצל מורה הוראה.

אך לא לחינם חשבו רבני בית ההוראה שעלי להתייחס לסוגיא, משום שההרגשה הרווחת היא שלא מדובר ב- (ש)[ס]ערה רגעית, אלא בסיפור מורכב הרבה יותר.

דהיינו: לו שלום הבית ביניכם היה תקין, וכל ההתנהלות עד היום הייתה מתנהלת כמו שבית יהודי צריך להיראות אזי לא היה קשה לך לשכנע את רעייתך להמשיך ולשמור את ציוויי תורתנו הקדושה, אין זאת אלא שככל הנראה אשתך מנסה להכעיס ולפגוע בך מתוך משקעים רבים שצברה עד היום, והדרך בה היא בוחרת להביע את כעסה הוא בצורת הורדת כיסוי הראש.

בהתמקדותך בשאלה האם מותר לה להסיר את כיסוי הראש או לא- אתה חוטא לעיקר הנושא.

עשה כל שביכולתך לראות איך אתה מצליח לשכנע את אשתך לפנות יחד לטיפול וייעוץ על כל מערכת הקשר ביניכם.

ובעזרת ה' עוד תראו יחד ימים יפים ומאושרים.

בברכה

הרב יהודה ליב אוירבך
מנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל. 02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006