שמות לתאומות

נולדו לי תאומות בנות כ' אייר תשע"א 24.5.11 בשעה 13:19.
אם אפשר להמליץ לי על שמות מתאמים.
חשבתי על: שיר, מאי, הילה,גאיה, בר.
נשמח לשמוע דעה נוספת בהקדם הילדות כבר בנות חודש ללא שמות.

תשובה:

מזל טוב להולדת התאומות.

צר לנו, אולם קריאת שמות אינה קשורה כלל לתאריך הלידה ולשעת הלידה. אם קוראים שם טוב – יהיה לבעל השם מזל טוב, וכן להיפך.

בעיקר לא כדאי לעשות את הטעות הנפוצה ולקרוא שם לפי הצליל המודרני העכשווי. אופנה היא דבר שמתחלף, ושמות שהיו באופנה רק לפני 20 שנה לא אופנתיים יותר, והילדות שלך אמורות לחיות הרבה יותר מעשרים שנה…

רק אתמול ישבה כאן אשה, שקראו לה בלידתה שם מודרני (כמו: אלגרה, יסמין, ועוד, אינני רוצה לחשוף את שמה כדי שלא תכעס שאני מספר את סיפורה), והיתה מאוד עצובה שהשם הזה לא אופנתי היום והיא מתביישת בו…. כבר ספרתי בעבר כי היתה לנו שכנה מודרנית לפני 30 שנה, שקראה לבנותיה התאומות 'יונית 'ו'יפעת', (כי לא היה מתאים לה שמות יהודיים טובים), והיום אין לשמות שקראה שום טעם וריח, ואם היתה בוחרת את השמות 'שרה' או 'רחל' זה היה מצויין עד היום.

כאלו הם גם השמות שבחרתם: חלקם חסרי טעם ממש  (גאיה, בר,  מה זה בכלל? זה לא שם. ולמה לא תקראו : "בדו', 'זי', 'חו', 'דה', ….),  חלקם קשים (הילה), וחלקם של גויים (מאי). למעט השם "שיר" , שהוא דבר עברי וטוב, אבל אם כבר 'שירה' דווקא, לשון נקבה, ולא 'שיר' לשון זכר. למה שיהיה קשה לה אח"כ בלידות?.. (!!!).

יכול להיות שירה ו'חדוה', או 'שירה' ו'אורה', או 'שירה' ו'תהילה', וכיוצ"ב.

כמובן הכי טוב זה "רות" ו"נעמי". שתיהן צדיקות השייכות לחג השבועות שעבר עלינו כעת לטובה.

מזל טוב, ושוב בעיקר: לא לבחור שם לפי מה יגידו החברות ואיזה רושם אני אעשה כשאומר איזה שם קראתי, אלא : איך יהיה טוב לילדות בחיים.

הרב אליהו בר שלום