קשירת ציצית

שלום
לגבי קשירת חוטי הציצית שהבנתי שיש עיניין שקשירת החוטים תיהיה באופן שהקשר הראשון יהיה בסמוך לדופן הציצית. האם יש עניין כזה? ואם כן מה השיעור שצריך ליהיות בין הקשירה לדופן, ואם בדיעבד הציצית פסולה או שכשר להשתמש בה?

תשובה:

קשר הראשון של הציצית צריך להיות קשור צמוד לכנף הבגד, לנוהגים בטלית קטן שיהיו בכנף הבגד 2 חורים, יש לקשור את הקשר הראשון צמוד מאד לבגד, ולנוהגים לקשור עם קשר אחד וכן בטלית גדול, צריך לקשור באופן שהקשר יהיה תמיד בצד ש"נוטף" על הבגד [לאורך הבגד], ויש שנהגו לקשור את הקשר בצורה מהודקת לבגד ויש שהקפידו שלא לעשות כן.

מקורות:

עי' עוזר ישראל (ציצית, סי' יא סעיף יח עמ' קכא ואילך)

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. איני יודע אם הכוונה שה"חור" של הכנף הוא בריחוק מהכנף, שאז יש בזה בעיה. או שהכוונה שהציצית רפויה ומחמת כן היא כל הזמן עוברת מהצד הרחב לצד הארוך שאין בזה בעיה בדיעבד, ומכל מקום לכתחילה תקפיד שבזמן העיטוף והתפילה תהיה הציצית כל הזמן בצורה כזו.
    מקורות:
    משנ"ב סי' יא ס"ק עג.