קידוש ממי שמחלל שבת

אבא מחלל שבת (נוסע ,צופה טלויזיה) האם מוציא ידי חובה בקידוש שבת, מה בדין יין נסך בנדון, מה בדין כיבוד הורים בנדוןוכו'
בתודה.

תשובה:

לצערינו עדיין אנו עדים לכך שישנם יהודים שמחללים שבת ובד בבד עושים קידוש, והדבר ממש מצער, שמעידים בעצמם על דבר שעושים ממש להיפך.

נחלקו הפוסקים אם מחלל שבת יכול להוציא אחרים ידי חובה, ויתירה מכך שלכל הדיעות עושה את היין ליין נסך ואסור ליהנות מהיין, משום כך צריך להשתדל שלא לצאת ידי חובה ממי שמחלל שבת, אפילו אם האבא.

אין כיבוד הורים מתיר דבר זה.

אם אינך יכול לעשות קידוש לבד, עליך לעשות קידוש בצנעה על הפת.

מקורות:

שו"ת אור לציון ח"ב פרק כ סעיף ה, ילקוט יוסף כיבוד אב ואם פרק ז סעיף ח.