מתן חשיבות לראש חודש

למה לא נותנים לראש חודש יותר חשיבות?הרי אומרים שראש חדש זה כמו יום כיפור קטן ואפילו נוהגים לצום ביום זה?….

תשובה:

אינני יודע כוונתך "יותר חשיבות", יום ראש חודש יש לו את ההלכות והמנהגים שלו, זה "יום כפרה לכל תולדותם" [מתפילת מוסף בראש חודש], אולם כפי שיש קדושות זו למעלה מזו בכל סוגי הקדושה, כמו שאמרו חז"ל לגבי מקומות בעולם [מסכת כלים פ"א מ"ו ואילך] "עשר קדושות הן ארץ ישראל מקודשת מכל הארצות וכו' – עיירות המוקפות חומה מקודשות ממנה וכו' – לפנים מן החומה מקודש מהם וכו' , כמו כן אף במעלת קדושת הימים יש קדושה לכל אחד ואחד מהימים כלפי חברו.