בדיקת קמח מצה

והאם צריך לנפות קמח מצה או לבדוק אותו כפי שבודקים אורז (לברור).

תשובה:

קמח מצה שמאוחסן זמן רב בארון עלול להיות בו נגיעות, כמו כן אם היה במחסן של החנות או בחנות ללא מזגן וכד' עלול להופיע בו תולעים.

אי אפשר לנפות קמח מצה כיון שהפירורים שלו הינם גדולים בגודל התולעים אם ישנם.

משום כך, יש לפזר את הקמח על גבי משטח חלק [צלחת לבנה וכד'] ולפזר את הקמח אנה ואנה ולראות אם ישנם שם דברים רוחשים, כמו כן אפשר לחמם מעט את הקמח מצה ולראות אם יש שם תולעים.

במקרה ויש שם תולעים צריך לזרוק את כל השקית.

העצה בכל מקרה לשמור על הקמח מצה – כשהוא טרי עדיין – במקפיא.