פניה לדיין לפני דיון שיפעל לשלום בית

שלום,האם מותר לפנות ישירות אל הדיין(או שיחת טלפון)לפני הדיון בכדי שינסה להוביל את הזוג לשלום בית ולא לגירושין.
תודה.

תשובה:

דרכם של בתי הדין שפונים לצדדים למען עשיית שלום בית, בפרט אם אחד מהצדדים מעונינים בכך, כאשר שני הצדדים מגיעים לפני בית הדין עם הסכם גירושין חתום ביניהם, בית הדין עורך רק את הגט, אולם אם אין הסכם גירושין, בדרך כלל הדיינים מציעים מעצמם לא לפרק את המשפחה.

בכל אופן הדבר מאד תלוי מי הוא הפונה לדיין וכל פעם לפי הענין.