הלוואה דולרית שהמלווה מתעקש לפדות את שיק הפיקדון השיקלי בניגוד להסכם

שלום
רציתי לשאול לגבי חבר שנתן לי הלוואה של 5000 דולר ושאני אחזיר לו ככה כלומר 5000 דולר ירוק
הוא ביקש צ'ק ע"ס 30000 ש"ח וכאשר אחזיר לו החוב אז הוא יחזיר לי את הצ'יק ראוי לציין כי מאחורי הצ'ק כתבנו 5000 דולר
הוא הפקיד את הצ'ק וזה חזר והוא רוצה שאשלם לו את מה שכתוב כלומר 30000 שזה הרבה יותר מ 5000 דולר ולא מעניין אותו שכתבנו 5000$ מאחור
הוא רוצה להכניס זאת להוצאה לפועל
שאלתי:1.האם ניתן לעכב את התהליך של ההוצאה לפועל ע"י צו מבית הדין? 2.האם ניתן לעשות צו שכזה תוך ימים בכדי שלא ילך כבר להוצאה לפועל?
3.האם בית הדין בכזה מקרה ישביע אותו?
4.מה כן ניתן לעשות
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

ניתן להוציא צו מניעה בבית דין תוך יום יומיים. לאחר שהצדדים חותמים על שטר בוררות, בית הדין יכול לעכב את ההליכים בלשכת הוצאה לפועל גם לפי החוק.

בית הדין ישאל למחזיק בשיק מה פשר הכיתוב של 5000 דולר, אם ההוא לא ייתן הסבר מניח על הדעת בית הדין לא ייתן לגבות עם השיק.