הדחת וסידור כלים בשבת

שלום וברכה.
תמיד הייתי דתייה, אבל בזמן האחרון אני מאוד מתחזקת ומנסה לקיים אפילו הלכות שהיה לי קשה להשלים איתן. אחת ההלכות היא לא לרחוץ כלים בשבת ולא לפנות כלים לארונות וסכום (בורר), הבעיה היא שההורים שלי מבקשים ממני לעשות זאת ואני מסרבת ומסבירה להם מדוע, הם בכל זאת כועסים עליי. מה אפשר לעשות? והאם אני נוהגת נכון?
תודה רבה !

תשובה:

מותר לרחוץ כלים בשבת, אם הכלים מביאים זבובים וכדו', אולם צריך להזהר לא לרחוץ אותם עם סקוצ' ברייט [יש דבר שקוראים לו "ננס" שהוא מותר בשימוש].

כמו כן מותר לסדר דברים בארון, אם לא לוקחים את הדברים בצורה "מבולגנת", דהיינו לוקחים את הדבר הראשון שנמצא ומניחים אותו בארון, וכן על זה הדרך. כמו כן כאשר שוטפים כלים, אפשר לנגב כל כלי בפני עצמו ולהניחו בארון או במגירה שמיועדת לו.

אין צורך להגיע לאי נעימות עם ההורים אלא לעשות את הדברים על פי ההלכה רק בקצב שלך, הייתי מייעץ לך להיות בקשר עם רב או רבנית שמכירים אותך כדי שיוכלו להדריך אותך איך לקיים את ההלכה ולהסתדר עם ההורים.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק יב ס"ב, פרק ג סעיף פב.