שעון שבת לתנור שיחמם בשבת

שמעתי שאסור לבשל בשבת צ'יפס, אפילו אם שמתי שעון שבת לתנור, ופשוט שמתי בתוכו את הצ'יפס, (לא הדלקתי את התנור) אמרו לי שזה אסור מכיוון, שאני מבשל,

אבל אם רוב הבישול נעשה כבר לפני שבת, (למשל ביום שישי בבוקר) אז מותר להמשיך את הבישול,

האם מותר לשים שעון שבת לתנור, ולשים בתוכו צ'יפס, שכבר רובו התבשל, (זמן ההכנה בתנור הוא 3 דקות)  ???

אם הצ'יפס קפוא, מהמקפיא, זה עדיין בסדר?

אם שמתי את הצ'יפס בתנור לפני שבת, והצ'יפס כבר רובו התבשל, ופשוט שמתי שעון שבת, לתנור, אז מותר???

תשובה:

תבשיל יבש שהתבשל כבר מערב שבת, מותר להניח אותו מערב שבת בתוך התנור ולהניח שעון שבת כדי שיתחמם בשבת

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. נראה לי שהשואל לא קיבל תשובה לשאלתו, וצריך לענות לו שכיון שהצ'יפס לא מבושל אסור באיסור חמור לתת אותו בתוך התנור אפילו אם ידלק רק אחר כך משעון שבת, כיון שזה נחשב מעשה בישול. זה היתה עיקר שאלתו והתשובה כאן מדברת על דבר מבושל.