מה מברכים על אננס?

תשובה:

שלום רב.

על אננס מברכים 'בורא פרי האדמה' גם כאשר הוא מיובש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שמעתי שאננס גדל על עץ קטן ואינו גדל ישר מהשורשים, וכן אינו גדל אלא מקסימום שנתיים בגלל שאינו שווה לגדלו יותר כי יוצא פחות איכותי, ולכן הרב מורגנשטרן בספרו החדש כותב שברכתו העץ ואסור משום ערלה.

  2. משמח מאוד לפגוש אותך כאן איתנו באתר! התיאור אגב אינו מדוייק, העץ של האננס כן מתייבש, אלא שנשארים שורשים על גבי הקרקע ומהם יוצאים גזע וענפים חדשים. ובזה נראה במשנה ברורה בסי' רג בשם החיי אדם שהברכה אדמה, כמו כן ידועה סברתו של החזון איש שלא יתכן פרי שיאסר לכתחילה לגמרי באכילה, ולכן כל מה שלא גדל יותר משלוש שנים בהכרח הוא אדמה, וכבר ידוע הפולמוס בזה בהרבה מאוד ירקות חצילים, פלפל חריף ועוד. ופוק חזי מאי דבר.

  3. שלום וברכה
    להאמור דין האננס כדין הבננה ואם ברך העץ יצא ידי חובה. ולפי זה גם בחצילים אם יברך העץ יצא ידי חובתו.
    ובבננה לדעות שמברכים העץ כדעת האר"ש מדוע לא ינהג בו דין ערלה על כורחך שלא כל דבר שאין בו ערלה ברכתו אדמה בדוקא

  4. לגבי אננס אכן כתב בס' שערי הברכה בערכו שאם טעה ובירך העץ יצא ידי חובה מהטעם הנ"ל, אלא שיאכל רק מעט ואז יקח משהו אחר שברכתו אדמה ויברך ויכוון לפטור גם את האננס.