טלטול ילד קטן במקום שאין עירוב

שלום רב לאוהבי תורתך

שאלה שחוזרת ונשנית מה ההלכה הפסוקה בנושא חי נושא את עצמו לכתחילה ובדיעבד לגבי אלו שבאים לביהכנ"ס בשבת עם ילדיהם וקורה שבחזרה הילד כבר לא יכול ללכת רגלית וצריך שמאן דהו יקח אותו בידיו.
כידוע לכם כאן בחו"ל הבתי כנסת לא קרוב ממש מהבית.
האם לכתחילה מותר לצאת עם תינוק שהולך רגלית אבל כמעט בטוח שלא יוכל להמשיך כך לבד בלי שניקח אותו בידים.
האם אפשר לקבל את האופנים בין להתירא בין לאיסורא.
תודה מראש בברכת חג שמח

תשובה:

ההלכה למעשה שהגם שמן התורה אומרים "חי נושא את עצמו" אבל מדרבנן אסור לקחת תינוק על הידיים או הכתפיים, ואין להקל בזה.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' שח סעיף מא, ובפוסקים שם.