קושי בשמירת שבת למול הבעל שאינו שומר והילדים שבתווך

קודם אני אציין שאני באה מבית חילוני.
לפני 5 שנים כמעט 4 שנים התחתנתי, כעבור שנה הרגשתי צורך לשמור שבת וכך עשיתי, שמרתי שבת, ובעלי לא. לפני חצי שנה לבעלי זה התחיל להפריע אז הוא התחיל בשבת לא להיות בבית וזה נורא הפריע לי ולבנות שלנו מכיוון שהוא עובד כל השבוע ואנחנו לא רואות אותו בבית. אז הגענו להסכם שהוא יכול להדליק טלויזיה, רק שישאר בבית ולא ייצא. ומאז לאט לאט גם הבנות איבדו את העניין בשבת ונשארתי רק אני נלחמת ומנסה בכל הכח להאחז בשבת. ואז ההורים שלו עברו רחוק ובגלל שאמא שלו נכה על כיסא גלגלים היא לא יכולה לבוא אלינו אז אנחנו חייבים לנסוע אליה לארוחת ערב, ואין מקום לישון שם בעלי גם לא רוצה. אני משתדלת כ"כ אבל יוצא שאני לא נהנית מהשבת, אין לי מנוחה נפשית, אני מרגישה שנגמר לי הכח להלחם במקום להנות מהשבת. אז הרמתי ידיים ואני מרגישה נורא ולא שלמה עם עצמי. אני יודעת וחס וחלילה לא מבקשת צדק בעיניין לא לשמור שבת קודש. אני מחפשת פתרון לבעיה.
תודה.

תשובה:

בס"ד

שלום לך.

אני קורא את דברייך ועלתה בי הרגשה ברורה, הבעיה בינך לבין בעלך אינה הבעיה של שמירת השבת או משהו דומה מכיוון הדת.

הבעיה ביניכם היא זוגית, רק שהיא באה לידי ביטוי במקום הקיצני ביותר ביניכם – נושא שמירת השבת.

כבר כתבנו על זה בעבר http://din.org.il/2011/01/03/%d7%95%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%91%d7%a0%d7%99-%d7%96%d7%95%d7%92-%d7%91%d7%a0%d7%95%d7%92%d7%a2-%d7%9c%d7%a9%d7%9e%d7%99%d7%a8%d7%aa-%d7%a9%d7%91%d7%aa/ שבשעה שאוהבים שום דבר לא יפריד בין בני זוג, וכשיש חסר באהבה, כל דבר עלול לגרום לפיצוץ.

שוחחי עם בעלך על הצורך לפנות יחד לקבלת עזרה איך בכל אופן למרות מרחקי החשיבה ביניכם ניתן לגשר על הפערים ולחיות נכון יחד, ובעזרת ה' עד מאה ועשרים מתוך אושר ונחת.

הרב יהודה ליב אוירבך
אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל. 02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אנחנו לא רבים על זה, הוא פשוט אומר שכל אחד ייכבד את רצונות האחר באותה מידה, וזה אומר לכבד אותו כשהוא לא רוצה לשמור שבת :) ושאני אעשה מה שאני יכולה מבחינת השבת.

  2. בס"ד

    זה לא שאתם רבים, רק אין ביניכם קשר זוגי נכון, משום שברגע שיהיה ביניכם קשר נכון הרי שהאמירה שלו תוכל להיות לא שהוא מחכה שאת תכבדי את רצונותיו, אלא הוא יבין שהוא מכבד את רצונך, ומאפשר לך לשמור את השבת, ללא נסיעות להורים, וללא טלויזיה עם הילדים.
    נסי ותיווכחי!