מאפים פרווה בקונדיטוריה חלבית

שבוע טוב וחודש טוב
מה דין לגבי מזונות שקונים בקונדיטוריה האם הם בגדר חלבי כיוון שבבית מאפה זה מוכרים גם מיני מזונות שהם חלביים, אעפ"י שהם בעיקרון פרווה (כי התכולה שלהם ריקה)?

תשובה:

הם נחשבים ל"חזקת חלבי", והיינו שאין לאוכלם בסעודה בשרית.

הטעם בזה, כיון שבדרך כלל הכלים משתמשים בהם ללא קינוח רציני ביניהם ותמיד נשארים שאריות גבינה וכד' שנדבקים בהם.

מקורות:

עי' שו"ע סי' פט ס"ד שצריך לבער שיורי הפת שהיו על השולחן בשעת אכילת גבינה, ודין הפת שאסור לאכול עמה בשר, וכ"ש בנידון דידן שהתבניות והשולחנות יש בהם שאריות גבינה וכד'.