הפסק טהרה לאחר 4 ימים

השאלה בנושא טהרה, על פי ההלכה אני יודע שלפני שאישה מתחילה לספור 7 נקיים היא צריכה לחכות לכל הפחות חמישה ימים(בגלל דין פולטת שכבת זרע) האם יש מקום להתיר באופן חד פעמי להתחיל לספור לאחר ארבעה ימים, כי אנחנו רוצים לצאת לסוף שבוע יחד,וכרגע הטבילה תצא במוצש"ק ולא בשישי כמו שחשבנו,

תודה.

תשובה:

למנהג האשכנזים אי אפשר להקל כלל וכתבו על כך הפוסקים "וכל הפורץ גדר בדברים אלו במקום שנהגו להחמיר ישכנו נחש"

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצו סי"ג ומקור חיים ס"ק פא, שבט הלוי סק"ד.