בעיות הלכתיות בהשקעות

בס"ד
האם יש בעיה הלכתית כלשהיא\בעיה הלכתית שיכולה להתעורר עם מסחר בבורסה?

תשובה:

שלום רב,

ברכישת אגרות חוב של חברות בבעלות יהודים יש בעיה גדולה של ריבית. ברכישת מניות של חברות העלולות ללוות מיהודים או להלוות ליהודים בריבית, יש פוסקים שמתירים ויש שאוסרים. ברכישת אופציות אין שום חשש.

מקורות:

 עיין כאן לענין אגרות חוב ועיין כאן על מכלול הבעיות הקיימות בהשקעות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לפי האמור האם תיהיה בעיה לעסוק במסחר בבורסה האמריקאית (שלפי הידוע לי מורכבת בעיקר מחברות של גויים) כאשר המסחר מתבצע על ידי קניה ומכירה של מניות באופן עצמאי (ע"י תוכנה מסויימת וכו') כשלפי הידוע לי המסחר מסתכם בקניה בזול ומכירה ביוקר כאשר עולה השער וכו'?

  2. עצם הקניה בזול ומכירה ביוקר אינו ריבית. הבעיה היא לקנות מניה של בנק וכדומה שמלווה כסף ליהודים בריבית, שיש סוברים שאם יש לבעל המניה זכות הצבעה הרי הוא שותף בחברה וההלוואה בריבית היא בשליחותו.