השם לינוי לבת

רציתי לשאול לגבי התאמת שם לתינוקת לינוי

תשובה:

על פי הקבלה שם זה איננו ראוי

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שתגדל לתפארה בנחת ובשמחה.

    אין כזה שם בכלל. לינוי. זה המצאה של אנשים.

    אני זוכר שהיתה לי שכנה בקטנותי שקראו לה "יונית". היה אז טרנד כזה. היום כולם צוחקים עליה כי עבר הטרנד הזה, והיא שואלת מה לעשות ואיך להיפטר סוף סוף מהשם הזה.

    למה לא לקרוא לה שמות עבריים טובים וקדושים? אגב, שם עם אות ה"א בסוף, מוצלח מאוד לכל ילדה ואשה.

    שיהיה בשעה טובה

    הרב אליהו בר שלום

  2. התבקשתי להכין ברכה לבת שנולדה והוריה קראו לה לינוי, ולדבר על פרשת קדושים, שבוע בה נולדה. לא מצאתי שם זה בשירים, לא בתורה ובכתובים, האם כדאי להפנות את הוריה לברר האם השם מתאים לה? לינוי נולדה ב-26.4.11 בת ראשונה להוריה.
    אודה על תשובה והכוונה. בברכה ידידה

  3. לינוי הוא שם שהמציאו היום, ללא שום חיבור אל המקורות. אין בו רע כשם שאין בו טוב. המשפחות החילוניות רוצות אותו היום כי הוא המצאה חדשה וזה מלהיב את הדמיון. מ"מ אין בשם זה כלום, לא לכאן ולא לכאן, לא שם מוצלח ולא שם פסול. סתם מן מילה כזו, כביכול: לי יהיה יופי.

    עדיף כמובן שתדרוש על הודיה לה' על הבת שנולדה, ועל חובת שמירת היהדות בכל בת שנולדה. אין שום צורך לחפש במקורות חרוזים על לינוי……

    הרב אליהו בר שלום