בובות דובי

בוקר טוב
יש לי חבר שרוצה להזמין מסין 200 בובות קטנות של שני דובים להניח אותם בחתונה שלו בתור קישוט
אז שאלתי בעבר בקשר לבובות לילדים ואמרתם לי שצריך להוריד לו את האוזן או חלק
אבל פה זה לשימוש של תצוגה
אני יודע שחבד מקפידים לא להראות לילד חיות לא כשרות אני רוצה לדעת עם זה ההלכה או רק חסידות
ואבקש קצת מקורות על העינין

תשובה:

בובת דובי אין צורך להוריד את האוזן וכד', מה שנכתב בעבר בנושא זה, מדובר על בובה בצורת "אדם", אך לא בשאר חיות.

אכן יש שהקפידו אף בחיות אחרות אך אין זה רק ממידת חסידות ותו לו.

מקורות:

עי' דרכי תשובה סי' קנא בארוכה בנושא זה.