צירוף נתבעים נוספים לתביעה קיימת בבי"ד שבמקום העסק אף שגרים בעיר אחרת

אדם תבע בבי"ד את "חבירו" ולאחר דיון אחד התובע רוצה לצרף לתביעה שני אנשים נוספים באותו עניין (שותפים של הנתבע) והנתבעים הנוספים שגרים בעיר אחרת לא מעונינים לדון בבי"ד הזה, האם אפשר לכוף אותם?
יש לציין שמקום העסק היה באותו עיר של הבי"ד בו מתקיים הדיון.
בברכת התורה

תשובה:

שלום רב,

ניתן לדרוש מהנתבעים הנוספים לקיים את הדיון במקום שנעשה העסק. אם הנתבעים יבחרו להתדיין בפני בי"ד אחר שבמקום העסק, יש לטעון לבי"ד השני שפיצול הדיון יקשה על בירור הדין וגם יגרום להוצאות מיותרות, ואז לכאורה יורה ביה"ד השני לנתבעים לדון בבי"ד הראשון.

מקורות:

שו"ת דברי מלכיאל ח"ג סי' קסז