שכר שבת בליווי והשגחה על בני נוער

שלום רב,
במהלך מחצית השנה האחרונה הכשרתי קבוצת נערים לערוך טקס יום הזכרון בקהילה יהודית באירופה. במסגרת ההכנות התקיים סמינר באכסניית נוער בימים חמישי עד שבת (שבן תפקידי היה לדאוג לעיניני המשמעת בקבוצה בעיקר). השבת נשמרה כהלכתה.
בחו"ל התארחנו בקהילה יהודית אורתודוקסית ונמצאנו שם במשך שמונה ימים בניהם שישי שבת וגם בהם דאגתי בעיקר לענייני המשמעת בקבוצה והשבת נשמרה כהלכתה.
השכר שקיבלתי היה עבור כל התהליך מההכרות עם הנערים ועד הנחיתה חזרה בארץ.
שאלתי היא האם ליווי הנערים בשבת בסמינר בארץ ובחו"ל נחשב לי כעבודה ואם כן מה דין השכר?

תשובה:

אם סוכם מראש שהשכר יהיה גלובלי על כל העבודה, אין בזה דין שכר שבת, כיון שהשכר היה בעבור כל הימים, ושכר שבת נבלע בהם.

אך אם סוכם מראש [אם כי סביר להניח שאין כזה סיכום] על כל שעה סכום מסוים, צריך להודיע שהשכר שאתה לוקח זה בלי שעות של שבת.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' שו ס"ד ובפוסקים שם.