עובדת משק שרוצה להשתמש במקלחת של בעלת הבית

אני עובדת במשק בית לאחר ניקוי הבית אני ממש מזיעה. האם מותר לי להשתמש במקלחת לצורך ניקוי בלבד? האם מותר לי לאכול מהבית שבו אני עובדת? האם יש בכך גזל?

תודה!

תשובה:

שלום רב,

יש בעיה מבחינה הלכתית ויכול להיות בזה איסור גזל. אבל אני לא מבין למה אי אפשר לשאול לבעלת הבית ישירות ולפתור את השאלה בקלות? אם בעלת הבית נותנת רשות, אין בכך שום בעיה. ואם בעלת הבית לא מרשה ודאי שאסור ויש בזה איסור גזל.

מקורות:

ודאי שאין היתר מצד דין אכילת פועל בשעת מלאכה. עיין שו"ע חו"מ סי' שלז. אלא שאם העובדת משוכנעת שבעל הבית מרשה תלוי במחלוקת הפוסקים ועיין כאן.