לדווח לשירות אזרחי על הוזלה במחירי הנסיעות

שלום רב
אני מקבל מלגה מהשרות האזרחי ומקבל בנוסף נסיעות
בתחילת השרות הם לא נתנו לי את כל הנסיעות, מה שמגיע לי ע"פ חוק.
אח"כ הצלחתי להוציא מהם מחיר מלא של חופשי שהיה 404 עכשו המחיר של החופשי ירד ל370 ובנתיים הם ממשיכים לשלם לפי המחיר הגבוה
השאלה היא
א. אם אני צריך לעדכן אותם שהמחיר ירד? (הכסף מהמדינה)
ב. אם אני יכול להמשיך לקחת לפחות עד שישלימו את כל מה שהורידו לי בתחילת השרות?

תשובה:

שלום רב,

עד שתשלים כל מה שלא קיבלת בתחילת השירות, אינך צריך לדווח. אבל לאחר מכן עליך לדווח.

נימוקים:

עד שישלים מה שלא קיבל בעבר, אין חובה לדווח, כיון שהכסף מגיע לו ולא משנה אם מקבל לשם חודש פלוני או אלמוני. לאחר מכן יש לדווח, כיון שיתרת הכסף מתקבל בטעות. עיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' כט.