אי הבנה בין הצדדים בסיכום לשלם מחיר עלות בלבד

בחודש אדר נסעתי עם קבוצה מאורגנת לקברי צדיקים, בגלל כל מיני סיבות, הנסיעה מאוד לא הצליחה, ובמיוחד עבורי, (אני עשיתי תנאי מפורש מראש עם מארגן הקבוצה לבקר בעיירה מסוימת ובגלל כל מיני תקלות שלדעת מארגן הקבוצה אינם תלויות בו לא היגענו לאותו מקום. אני מוכרח לציין שהיה זה תנאי מסוכם מראש, אמנם אינני זוכר לומר שקיימנו דיני תנאי כתנאי בני גד ובני ראובן, אבל דובר והיה ברור מאוד בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שאם לא הביקור באותה עיירה לא הייתי נוסע כלל עם אותה קבוצה.) על כל מקרה מארגן הקבוצה שראה שאינו עומד בדיבורו כלפי הבטיח לי באופן אישי אני עושה קבוצה נוספת בניסן ואז אתה נוסע איתי במחיר עלות בלבד, נסעתי עימו שוב כשאני יודע שאני משלם מחיר עלות בלבד, הווה אומר על הכרטיס ואולי על בתי מלון ואכסניות שבהם משלמים לפי מספר נפשות, בתכלס הוא רוצה ממני מחיר מופרז של 800 $, (בזמן שאני יודע בוודאת שחלק מאנשי הקבוצה שילמו 850 $ היו גם כאלו ששילמו 1020,) בעיקרון אני אומר מחיר עלות זה הטיסה + אכסניה והוא מחשב כניראה גם את חלקי היחסי בנסיעות והוצאות אחרות שהם דברים גלובאלים לכל הקבוצה, בטוח ללא כל ספק שלא היה עולה על דעתי לנסוע שוב במחיר כמעט מלא (נסיעה קודמת שילמתי 950$) כל ההיצטרפות שלי היתה מתוך ידיעה ברורה שזה יעלה לי משהו כמו 300-400$ , כעת אנחנו אחרי הנסיעה כשלפניה דיברנו בצורה לא מספיק ברורה, אני הבנתי ללא ספק דבר אחר ממה שהוא רוצה עכשיו, לא חלמתי שאצטרך לשלם (כולל הוצאות נלוות) יותר מ-500 $ ולפתע הוא בא ותובע כזה מחיר, האם אני מחויב לשלם את מה שהוא דורש?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

לפי הדרך שהצגת את הסיפור, הצדק איתך.

מסתבר שהכוונה היתה להוצאות פרטיות שלך כדי שהמארגן לא יפסיד עליך, ולא להוצאות גלובאליות. גם אם המארגן הבין אחרת, מכל מקום אתה לא הסכמת לשלם כפי הבנתו. על המארגן לבחור לעצמו אם לקבל את ההבנה שלך, או לחילופין לבטל את הצעת הפשרה, ואז לא תצטרך לשלם עבור הנסיעה הראשונה באדר אלא כפי מה שנהנהת ממנה, שהרי המארגן לא עמד בתנאים. אין צורך בתנאי כפול רק בתנאי המבטל את המקח ולא כשמסכמים מה כלול במקח.