עט עם ברכת המזון

היום מיוצר עט עם ברכת המזון שיש בתוכו ואז מתוך העט זה נפתח ואפשר לקרוא
אני יכול להוסיף למוצר הזה בסוף הברכון נא לשמור על קדושת הגיליון או נא לגנוז ולא לזרוק לפח.

השאלה שלי כי בגלל שזה עט לכתיבה הוא יגמר מתי שהוא ואז יש חשש שיזרקו לפח אז השאלה עם עדיף בכלל להכין דברים כאלו בעט או שלא
ומבחינת ההלכה עם מותר

תשובה:

אם קהל היעד הינו שומרי תורה ומצוות, מסתבר שלא יזרקו את זה ומותר, אבל אם זה משווק גם לשאר האנשים, ויש חשש סביר שכאלו שאינם יודעים על קדושת השם יקנו ויזרקו את זה עדיף שלא לייצר כזה עט.

מקורות:

מצינו כעין זה (מסכת ראש השנה דף יח:) שחז"ל תקנו יו"ט על יום שתקינו לבטל מלהזכיר שם השם בשטרי חוב, כיון שהיה מגיע לידי בזיון, ולכן זה תלוי בהנ"ל, כיון שבעצם העט היא גם עט וגם ברכון, ואדם שומר תורה שקונה את העט קונה גם בגלל הברכון והרי זה כמו לקנות ברכון בחנות שאין בעיה שאולי יזרקו את זה אבל כאשר יש חשש סביר שייזרק הרי אין לעשות זאת כנ"ל מדברי חז"ל.