מגש פיצה שהונח על גבי פלטה שיש עליה שומן

לכבוד הרב שליט"א,
היום הנחתי על הפלטה חשמלית שעומדת לרשות האברכים בכולל קופסת קרטון שהיה בתוכה פיצה עם גבינה צהובה ועטפתי את הקרטון בנייר כסף, לאחר מכן התברר שהיה מעט לכלוך של שומן בשרי על הפלטה,
לדעתי אין מצב שהדברים נגעון כיון שהיה הפסק קרטון ונייר כסף, מכל מקום רציתי לשאול מה דין הפיצה והפלטה,
בהזדמנות זו אומר יישר כל על התשובות היפות של הרב שליט"א

תשובה:

הכל מותר, כיון שהיה שני הפסקים בין הפיצה לבין הפלטה, ובין שניהם לא היה רוטב או מים.

מקורות:

הכלל הוא שאין הבלוע יוצא מחתיכה לחתיכה בלא רוטב, ועל פי זה כתב הרמ"א (סי' צב ס"ח) ששתי קדירות שנגעו זה בזה אפילו אם אחת בשר ואחת חלב אינן אוסרות זו את זו, ומ"מ מסיים הרמ"א שלכתחילה יש להזהר בזה, ואם כי שיש מהאחרונים שהחמירו אפילו בדיעבד וכתבו שיש לבעל נפש להחמיר לעצמו עי' ספר תורת יקותיאל (יו"ד סי' קה סק"ח) וכנפי יונה (הובא בהג' יד שאול שם), ויש שהחמירו כשהדבר שמן [ואם כן בפיצה או בשומן שהיה על גבי הפלטה יש לזה דין שמן ויוצא אף בלא רוטב] וכמו שכתב בשו"ת כתב סופר (יו"ד סי' נד), אולם מלבד שדעת הפוסקים שהעיקר כהרמ"א וכפי שהביא שם הכת"ס מהפמ"ג (יו"ד סי' קה ס"ק כב) שמכלי לכלי לא יוצא אף בשמן, וכפי שהעלה ביד שאול (שם) ובספר דברי יוסף (סי' תרכא), וכן בשו"ת ברכת משה (סי' ט), ועוד יש לציין לדעת החוו"ד (סי' צב סק"כ) שכתב שאפילו יש קצת לחלוחית בין הקדירות אין הבלוע יוצא מהם, ואמנם דעת היד יהודה להחמיר בזה (סי' צב ס"ח) אך בנדון דידן יוצאים ביד רמה להקל.