הורדת מודעות אבל פיראטיות הגורמות למועקה בלב

שלום לכבוד הרב,
אני גרה בבית פרטי מול קופת חולים, ובמרחק 200 מטר מביתי יש שלושה בתי כנסת ברוך ה'. התושבים של השכונה מדביקים מודעות אבל בכל בתי הכנסת וגם על גדר של קופת החולים.
למרות שיש איסור לכך. ומפאת כבוד המת הם מפחדים להוריד את המודעות.
האם מותר לי להוריד את מודעות האבל הללו? כי זה ממש מפריע לי ועושה מועקה גדולה שאין לתאר, בכל יום מווספים עוד מודעות אבל שאני לא יכולה להכיל את כולם.

תודה רבה לכבוד הרב,

תשובה:

שלום רב,

כל מודעה שתלויה על קיר שאינו לוח מודעות עירוני, מותר להוריד אותה.

כמובן שאין להוריד מודעות שלא לצורך, אבל אם יש צורך כלשהו מותר להוריד.

נימוקים:

התולה מודעה שלא במקום שיש פיקוח מהעיריה, אינו יכול למנוע אחרים מלהוריד את המודעה, כשם שאינו יכול למנוע אחרים מלהדביק מודעה אחרת על גבי מודעה זו ולהשחית אותה. במיוחד במודעה התלויה במקום שמכער את הסביבה, רשאי כל אדם להוריד אותה, כשם שהוא רשאי להוריד מודעה שנתלה בביתו הפרטי.