תנור ששרפו בו הפרשת חלה בלי נייר כסף

שלום כבוד הרב.
אשה שהפרישה חלה. ושרפה אותה על גבי התנור עצמו ללא נייר כסף. האם מותר מכאן ואילך להשתמש בתנור?
אודה לתשובה בהקדם.
אברהם.

תשובה:

לכתחילה יש לחמם את התנור לחום הגבוה ביותר עד שהטרמוסטט יכבה, ומותר להשתמש הלאה בתנור כרגיל.

מקורות:

עי' שו"ת אבני ישפה (ח"ה סי' קלט) שכתב להקל בזה, אולם מאחר ולמעשה התנור בלע מאיסור נראה שיש להכשיר את התנור באופן הנ"ל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ברשות הרב, רציתי להבין את טעמו. כיון שלכאורה – אם נחשב איסורא בלע יהא צריך ליבון עד שניצוצות ניתזים? אם כן איך יועיל ליבון קל כגון להפעיל את התנור עד שהתנור יתחמם?
    תודה מראש אברהם