דין ייחוד במשרד

האם קיימת בעיה של 'יחוד' במשרד שניתן להכנס אליו בכל רגע ללא שאילת רשות?

תשובה:

מעיקר הדין אין איסור ייחוד, אולם אם ישנה קירבה כל שהיא מחמת כן יש בזה האיסור ייחוד, ויש שהקלו בזה וניתן לסמוך על דבריהם בעת הצורך.

מקורות:

עי' שו"ע אבן העזר סי' כב סעיף ט שאם יש פתח פתוח לרה"ר אין בזה יחוד וכאן נחשב פתח פתוח, אולם כתב הב"ש שם שאם לבו "גס" בה יש בזה איסור ייחוד אף באופן זה ומכאן החילוק שנכתב בתשובה. על דעת המקילים בזה ראה כאן