יצירת פסלים של ספרי תורה

שלום וברכה
אני מקיימת תורה ומצוות, לאחרונה קיבלתי עלי לנהל פורום אמנות שבו משתתפים גם דתיים וגם חילוניים. היום כתב אחד האמנים, שקרוב לתורה ומניח תפילין מדי יום, שהוא מעוניין לעשות פסלים של ספרי תורה (החומש, נביאים, תהילים וכו'). עניתי לו מיד שיש לשאול רב לפני שהוא בכלל מתחיל. אני מבקשת התייחסותכם לכך בכתב כדי שאוכל להעלות התייחסות זאת לפורום.
תודה,

מטילדה

תשובה:

אם הכוונה על עשיית צורת ספר תורה עם כיתוב על זה "ספר תורה" או צורת ספר וכתוב על זה תהלים, אין בזה כלל בעיה.

אם הכוונה על פיסול דמויות מהתנ"ך אין לעשות זאת. כיון שאסור לעשות צורת פסל של אדם, יתירה מכך כיון שבדרך כלל האמנים עושים את צורת הפסלים לפי איך שנראה להם מתוך המקרא, ולא לפי האמת כפי שמסבירים המפרשים, או לפי איך שציירים לפני דור או דורותיים החליטו שכך היו נראים, הרבה פעמים יש בזה זלזול בצורת האנשים הכתובים בתנ"ך שהיו קדושי עליון וה' דיבר עמם.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קנא ס"ד.

הצטרף לדיון

תגובה 1