הסיבה לאמירת פרק "למנצח" במנחה ובספירת העומר

שלום כבוד הרב.
שאלתי היא על הפרק בתהילים 'למנצח, בנגינות מזמור שיר' שקוראים בתפילת מנחה וכמו כן בספירת העומר. שאלתי היא מה מיוחד כל כך בפרק זה שדווקא בו, מכל הפרקים בתהילים בחרו ?

תשובה:

כיון שיש בזה 7 פסוקים [מלבד הפסוק הראשון שהוא ה"כותרת" של הפרק] שהם ביחד 49 מילים ויש בזה רמזים רבים לעניני קבלה.

מקורות:

שער הכוונות תפילת השחר (דרוש ג), צפורן שמיר (להרב חיד"א סימן ב) שיש בזה רמזים וסודות גדולים, ויש ענין לקרוא דווקא בכתוב בצורת מנורה, וראה עוד בספר התודעה (פרק כד).