ספק קופת צדקה

פגשתי קופות צדקה שקילפו מהם את סמני הזיהוי שלהן- האם יש סיבה טובה כלשהי שתגרום למישהו לחבל בקופת צדקה כך? האם עלי להימנע מלתרום לאותה קופה שכן יתכן ומישהו מנסה לומר לי שאין לה זכות קיום ברחוב?

תודה

תשובה:

בדרך כלל בעלי הקופות צדקה, מבקשים את רשות הרשויות להניח את הקופה ברשות הרבים, אולם אף אם לא ביקשו רשות, אסור לחבל בהם.

בכל מקרה אין חיוב להניח צדקה בקופה הממוקמת ברחוב העיר, אולם ודאי שהנותן שם צדקה מקיים מצות צדקה, בממקרה הנ"ל אם לא ידוע אם אכן הקופה היא קופת צדקה, אין צורך להניח בה צדקה.