סדר נתינת כוס קידוש, וקביעות בתהלים

א. בקידוש היין בליל שישי בעלי מברך ומעביר את היין אלי ואח"כ בסבב,

השאלה היא האם כשיש אורח מתחת לגיל שלי האם צריך להעביר אל האורח ? או בעלי אלי ורק אחר כך האורח וכן הלאה לפי גיל יורד.

ב. שאלה שניה:
אני קוראת תהילים בכל יום ויום בנוסף אני מוסיפה את תפילה של נשמת כל חי . השאלה האם צריך לקרוא את התפילה פרק זמן מסוים כמו למשל 40 יום או להפסיק .
אני קראתי אותה עקב זה שעברתי משבר עם בעלי בעניין כסוי הראש , ולכן אחותי הציעה לי לקרוא , בנוסף התפילה של שלום הבית

תודה מראש צביה

תשובה:

א. אין הלכה מי אמור לקבל ראשון את הכוס, המקובל הוא שהאשה מקבלת ראשונה ואחר כך שאר המסובין.

ב. כל דבר שקובעים לו זמן לאמירה ו"קובעים עתים לתורה" יש בזה סגולה לקבלת התפילה, כיון שהקב"ה רואה שהאדם עקבי בדבר, מקובל לומר ש-40 יום יש בזה סגולה נוספת לקבלת התפילה שכן משה רבינו התפלל 40 יום בהר סיני ונתקבלה תפילתו, אולם אין זה מעכב כלל וכלל, וכל תפילה מתקבלת לרצון לפני ה'.