טבילה שלא כהלכתה או שלא בזמנה

מה העונשים על טבילה במקווה עם חציצה(תוספת שיער) כבר פעמיים, וטבילה אחרי מגע מלא לפני סיים שבעת נקיים?

תשובה:

טבילה עם תוספת שער, בדיעבד עולה הטבילה, אם כי יש להקפיד שלא לטבול כך.

טבילה קודם סיום שבעה נקיים, או באופן שקיימו יחסים לפני סיום השבעה נקיים לפעמים הטבילה אחרי כן לא עולה וצריך לטבול שוב פעם, במקרה זה אכן זה איסור חמור והוא איסור נדה, ויש בזה חשש עונש כרת.