חימום חביתות על גבי סיר בשרי

שלום כבוד הרב.
על גבי סיר בשרי שלא בישלו בו בשר יותר מ- 24 שעות, בישלו תפו"א ועל גביו הניחו מגש חלבי ובו טגנו חביתות.השאלה : האם אפשר לאכול את החביתות בארוחה חלבית?

תשובה:

לאחר מעשה מותר לאוכלם בארוחה חלבית ואף עם חלב, אולם לכתחילה אין לנהוג כן.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' צד בדין נ"ט בר נט בכלי שאינו בן יומו, ובחכמת אדם דעתו להחמיר לכתחילה לעשות כן אף באינו בן יומו, ראה עוד כאן בזה