שותפות בכרטיס מקווה חודשי

כרטיס מקווה חודשי

כרטיס מקווה שמוטען באופן ממוחשב לכל החודש כל יום כניסה אחת וביום שישי 2 כניסות
באופן ששני אחים רוצים להשתמש באותו כרטיס כאשר כל אחד הולך רק פעמים שלוש בשבוע
האם יש לבעל המקווה זכות להגביל שרק אדם אחד ישתמש בזה או שהוא מכר בעצם כך וכך כניסות כמו כרטסיה וא"כ יש זכות להתחלק עם אחר בזה
וכמו בשוכר חדר במלון שיכול לתת את הארוחת בוקר לחבר

תשובה:

שלום רב,

אם בעלי המקווה אינם לעשות כן, אסור.

מקורות:

בעלון המשפט גליון 36 עמוד 4 אכן נכתב שאורח במלון יכול להעביר את ארוחתו לאדם אחר, אבל גם שם סוייג שכל זה רק אם לא הותנה אחרת. במקוואות, כמדומני, נהוג שהזכות לא ניתנת להעברה. גם אם לא נהוג כן בכל המקוואות בעיר, אם במקווה זה נהוג שהזכות לא ניתנת להעברה המנהג קובע. עיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"א סי' עו.

אם בעבר לא היתה הגבלה במקווה זה שלא להעביר לאחרים ובאמצע החודש החליטו בעלי המקווה שלא ניתן להעברה, לא תהיה ההחלטה תקיפה למנויים שנרכשו כבר, עד סוף החודש.