קריאת שם חם וחמות בשמם הפרטי

שלום
אנחנו ברוך השם משפחה חרידית
רציתי לשאול אם לפי ההלכה מותר לכלה לקרוא לחמותה בשמה הפרטי אם אסור לה אפשר לקבל מקורות בהלכה מהשולחן ערוך ומילקוט יוסף?
תודה

תשובה:

אין לכלה או לחתן לקרוא לחמיו או חמותו בשמם הפרטי משום כבוד החם והחמות.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' רמב סעיף כד "חייב אדם בכבוד חמיו" וכתבו שם הפוסקים (ב"ח וט"ז ס"ק יט) שהוא הדין גם בכבוד חמותו, וכתב השו"ע בסעיף ב' שחלק ממורא אב הוא לא לקרוא בשמו הפרטי, ובפרט כיום שזה גם בכלל כבוד אב, והוא הדין כבוד חמיו וחמותו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר שבספר של הרב פוקס להלכות בין אדם לחברו מביא בשם השדי חמד (לצערי לא השגתי את הספר) וכן בשם הרב בן ציון אבא שאול שכ' שיכול לקרוא בשם של חמיו וחמותו, וטעמם שיש חילוק בין כבוד אביו ואמו חמותו שחמותו הוכיח הב"ח והש"ך וכן הכריע הרב עובדיה (יחוו"ד ח"ו סי' נא') וחשבתי אולי שצריך לדון האם יש מקור מוכח שיש גם חובת מורא כלפי חמיו וחמותו ואולי רק כבוד וממילא רק אם זה כבודם אסור לקרוא ועוד אם זה כבוד מועילה מחילה משא"כ אם זה מורא. אשמח לקבל התייחסות האם דברים אלו נכונים