הקמת אתר יצירות באינטרנט

שלום כבוד הרב,
שאלתי היא:
האם מותר לנהל אתר אינטרנט של יצירות שאני מכינה ומעלה כדי ללמד אחרים..
והאתר לא מתעדכן בשבת ובכלל.. נעול בשבת, האם הסיכון של היצירות שיכול להיות שיכינו בשבת ח"ו האם העברה תהיה על כתפיי ?

בתודה ובברכת יישר כח!
דברת

תשובה:

אין שום בעיה בכך, לא הלכתית ולא מוסרית.

איסור לפני עיור או מסייע ידי עוברי עבירה מדבר באופן שיש סיוע ישיר או כמעט ישיר, אולם במקרה שאדם לוקח דבר לעצמו ויתכן שאולי יעשה עם זה איזה מלאכה בשבת אינה בכלל איסור זה, כמו שמותר למכור לאדם מכונת כביסה ולא צריך לבדוק בציציותיו.