סכין בשרי שחתכו בו שום

שלום רב
שאלתי האם סכין בשרי שנחתך בו שום ואחר כך חתכו בו סלט ורצו לאכול חלבי האם מותר או אסור ולמה
תודה מקרב לב.

תשובה:

לכתחילה אין לאכלו עם חלבי.

מקורות:

סכין בשרי אפילו אינו בן יומו שחתכו בו דבר חריף, הדבר חריף דינו כדין הסכין ונעשה בשרי, ומשום כך אין לאוכלו לכתחילה אם חלבי, עי' שו"ע יו"ד סי' צו ס"א, וכתב הכף החיים (סי' צו ס"ק י) שאף למנהג הספרדים יש לנהוג כן לכתחילה, ואמנם די בנטילת מקום, אולם שן של שום יש בו פחות מכדי נטילת מקום, שהוא לכל הפחות 2 ס"מ מכל צד שנחתך הסכין, ובפרט לד' הרמ"א שכשחתכו בו דק דק צריך לשער כנגד כולו.