קידוש וסעודות שבת בדיאטה פירות וירקות

מי שעושה ניקוי של הגוף בדרך של אכילת פירות וירקות בלבד למשך 4-3 שבועות לצרכי בריאות/רפואה מוכחים, מה יעשה בשבת לגבי יין,חלה, בשר, דגים? זה קוטע את התהליך הבריאותי.

תשובה:

קידוש אפשר לשמוע מאחרים.

סעודת שבת יש לאכול לפחות כזית פת, לדעתי 3 כזיתים בשבוע של פת לא "יפסידו" את כל הדיאטה.

שאר הדברים אין חיוב לאכל כשיש סיבה מוצדקת

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אסור להתענות בשבת, אלא אם כן נפשו עגומה עליו ומצטער מאד, וגם על כך אמרו חז"ל שצריך לשבת תענית לתעניתו לכפר על כך שהתענה בשבת.
    אינני מאמין שאכילת 3 כזיתים בשבת יכול לגרום נזק לתהליך הניקוי שמן הסתם אין על זה מחקרים מוסמכים אלא רק ידיעה בעלמא, ולהפסיד במקום זה את חובת כבוד ועונג שבת שהוא מצוה מדברי קבלה, וכל המענג את השבת נותנים לו נחלה בלא מצרים, ואין נזק בא מאכילה כדינה.

  2. מה הדין, אם בערב לא מצליחים לעכל את הלחם, ואם אוכלים לחם אז זה גורם לכאבי בטן גדולים, (שזה מוכח מניסיון, של הרבה יותר מ3 פעמים). וכן אם אוכלים ביום יותר מכמות מסויימת, זה גם גורם לכאבי בטן.
    יוצא למעשה שביממה יש אפשרות לאכול רק פעם אחת לחם, וגם זה רק כמות מסויימת.
    מה עושים במקרה כזה עם הקידוש וכו'?

  3. אם אי אפשר לעכל לחם ניתן לקיים מצות קידוש בשתיית שתי רביעיות יין [170 מיליליטר] אולם אם אפשר לאכול כזית אחד בלילה ואחד ביום [כזית זה נפח של 30 גרם מעט יותר מקופסת גפרורים, זה מצויין.