שמירת הברית

שלום וברכה
השאלה שלי בעצם מופנת לארגון בינת הלב – אך באמת בוש אני לבדבר על כך טלפונית – לכן בבקשה אם תוכלו לענות לי דרך כאן – זה קריטי מבחינתי.

אני אב למשפחה ב"ה – יושב באהלה של תורה – הוצאתי ספרים תורניים – ויש לי משרה מצוינת
אבל,
יש דבר שאינני מצליח להתמודד איתו – וזה בלשון עדינה הנושא של שמירת הברית לא עלינו.
יודע אני מאמרי חז"ל על גודל האיסור וחומרתו – אך כל פעם אני נכשל מחדש.
יודע אני גם יודע שאין פתרונות קסם, ודאי לא לדבר שעיקרו הוא בעצם בעיה התמכרותית,
מה שכן בטוח אני שתוכלו להציע לי דרך התמודדות שיקל יותר לעבור בהצלחה את הדרך הקשה שאצטרך לעבור
אודה לכם מאד אם תוכלו לענות לי על כך.

תשובה:

שלום וישע רב.

קראתי את דבריך, ועיני יורדה מים, על כאבך הגדול, אשר לצערי אינו נחלתך הבלעדית, כלומר: ישנם רבים שסובלים מזה ברמה כזו או אחרת, וההבדל בינך לבינם הוא ברצון לקבל עזרה.

וכמו שכבר אמרו על הכתוב "כי שבע יפול צדיק וקם" שההבדל בין הצדיק למי שאינו כזה הוא לא בנפילות, כי לכל אדם ישנם את ימי האהבה ואת ימי השנאה, הימים של העליה והימים של הנפילה. אך הצדיק "קם" ומי שאינו צדיק ח"ו נשאר במקומו.

ולעצם הדברים:

כמו שכתבת "אין פתרונות קסם" וישנם מצבים במלחמת היצר המוגדרים בביאור הגר"א על משלי כ"בית האסורים" דהיינו כמו שמובן שמבית האסורים אין יכולת לאדם לצאת ללא עזרה חיצונית, כך בעבודת ה' במקרים מסוימים אין דרך ללא עזרה של אדם מבחוץ, ותפקידו של האדם בעת ההיא  – לדעת לבקש עזרה, על אף חוסר הנעימות והבושה שאוכלת אותו על עצם הידיעה שהוא נזקק לעזרת אחרים. וכך בב"ד של מעלה לא יתבע האדם על כישלונותיו גרידא, אלא על כך שלא ביקש את העזרה המתאימה לו לצאת ממצבו ולעבוד את ה' נכונה.

לא כל מקרה של נפילות רבות חוזרות ונשנות הופך להיות מקרה של "התמכרות" ישנם עוד תופעות ומצבים שיכולים להביא את האדם לנפילות חוזרות, ולא אפרט כאן מעל גבי האתר.

דרכי היציאה מהמצב הן מותאמות לכל אדם באשר הוא אדם, כשהטיפול בדרך כלל מבוסס על טיפול התנהגותי תואם לקושי זה.

תקוותי ותפילתי שבמהרה תאזור בכוח מותניך, להתאמץ התאמצות נוספת בעבודת ה', ולבקש את העזרה ממי שיוכל לעוזרך.

בברכה לסיעתא דשמיא מרובה.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006