ניכוי מדמי השכירות בגין קלקולים בדירה שהמשכיר לא תיקן

שלום
אני שכרתי דירה ויצאתי ממנה לפני שנה אולם נשאר חוב עדיין למשכיר ע"ס 5000 ש"ח
אני לא מעוניין לשלם לו את זה בגלל שהוא לא עמד בהתחייבות שלו כגון:
התחייב לחבר אותי לגז מרכזי והוא לא חיבר (זה היה דירה חדשה)ונאלצתי להשתמש בגז חשמלי
2. התחייב לסדר את הרטיבות בבית ולא סידר
3. התחייב למזגן בכל חדר (ולא מרכזי) והוא שם מרכזי כך שהחשמל עלה לי בהרבה יותר כי נאלצתי לפתוח אותו תמיד גם שלא צריך בכל חדר?
4. התחייב לשים סורגין ולא שם
שאלתי: האם אני יכול לא לשלם לו את הסכום שנישאר? ומאיזה טענה?
וכמו"כ יש בידו שטר ביטחון האם הוא יכול לגבותו
בקיצור מה הרב ממליץ לי

תשובה:

שלום רב,

אם העובדות נכונות, אתה רשאי לעכב סכום זה עד שיתברר בבית דין כמה המשכיר חייב לנכות לך בגין הדברים שלא תיקן כפי המוסכם.

עליך לתבוע את המשכיר מיד בבית דין. אתה יכול לבקש מבית הדין עם פתיחת התיק צו מניעה שהמשכיר לא יעשה שימוש כלשהו בשטר הפיקדון ולא יעביר לאחרים עד לבירור התביעה.

לגופו של ענין, גם אם הטענות נכונות, בית הדין לא ינכה רק בשיעור שדמי השכירות של הדירה אמורים להיות פחות אם דברים אלו אינם מתוקנים. על דברים שלפי המקובל בשוק אין להם ביטוי בגובה דמי השכירות, לא תקבל לכאורה שום פיצוי.