קריאת שני שמות

שלום יש לי בן בן 3.5 כאשר נכנס בברית מילה המוהל אמר שמו עידו פז זה כביכול שמו השני פז שאלתי האים צריך לקרוא לילד בשתי השמות אם כן וכמה פעמיים ביום כי כולם כולל אותנו ההורים שלו קוראים לו רק עידו

תודה מראש

תשובה:

מצד הדין אין חובה לקרוא לו בשני השמות, אולם כאשר עושים לו "מי שברך" וכן כשיגדל ויעלה לתורה יש לקרוא לו בשני השמות.

מצד הענינים הסגוליים, תלוי למה קראתם לו "פז".

אם זה על שם מישהו, אז לא כדאי להוריד את זה, אלא להשתדל לקרוא לו לפחות בליל שבת בשם זה, כאשר מברכים אותו וכן כאשר מזכירים את שמו לתפילה ולסגולה, כדי שא ישתקע השם.

אם קראתם לו "פז" בגלל הצליל היפה לדעתכם, אזי כיוון שלמעשה אינכם משתמשים בשם זה, עדיף שתבטלו אותו לגמרי, וישתקע השם, ותקראו לו רק עדו, על שם עדו הנביא. כי לא מזל טוב לאדם שיש לו שם ואף פעם לא משתמשים בשמו.

ברכה והצלחה

הרב אליהו בר שלום