טיסה, תספורת, בגדים חדשים בספירת העומר

האם מותר לנשים להסתפר בעומר? והאם מותר להסתפר היום בראש חודש?
האם מותר ליסוע לחו"ל בתקופת העומר? והאם מותר לקנות בגדים בתקופה זו?

תשובה:

א. אשה שצריכה להסתפר מחמת צניעות או טבילה רשאית להסתפר בספירת העומר, אך בלא טעם מיוחד נהגו להחמיר ולא להסתפר.

ב. אין היתר להסתפר היום בראש חודש, [מלבד זאת נהגו להחמיר שלא להסתפר כלל בראש חודש אף שלא בימי הספירה, מחמת צוואת רבי יהודה החסיד].

ג. מותר ליסוע לחו"ל בספירה.

ד. מותר לקנות בגדים חדשים בספירה, אם כי יש שנהגו להחמיר בזה משום ברכת שהחיינו.

מקורות:

ראה כאן בארוכה