שירותי קניה לגוי בשבת

שלום רב מחר יש לי מישהו ששואל, הוא עובד בסין ויש לו לקוח גוי שרוצה שהוא יתן לו שירות ביום שבת, זה אומר שסינית תילך איתו למרקט לבחור מוצרים, והוא כנראה לוחץ מאוד ויש סיכוי רב שעם הוא לא יתן לו סינית שתילך איתו הוא יפסיד כסף.
(איך איפשר שהוא בכול זאות יכול לעשות את זה בדרך ההלכה (חשבנו על קבלנות עם זה אפשרי)
או אולי שהגוי ישלם על הסינית או שניתן אחוזים לסינית בתור שותף ובקיצור כל מיני דברים ואנחנו רוצים לדעת מה ההלכה ?
עם איפשר לקבל תשובה מהר נישמח מאוד כי מדובר על השבת הזואת (גם למקרי שלא תספיקו אני רוצה לדעת).

תשובה:

אסור לקיים מקח וממכר בשבת, לפי המובן משאלתך, מדובר במרקט של יהודי, ואם כן עליו להיות נעול בשבת, ואין לפותחו אלא לצורך "נתינת" מאכלים לצורך שבת, אך לא לשם נתינת דברים ל"לקוח", ולכן אין אפשרות שילך אף לא עם גוי אחר שיביא לו את הדברים.

במקרה של הפסד, אף כי מצינו לפני כמה מאות שנים אופנים שהקילו בזה [ואף כיום יש מקומות שמקילים בזה כאשר העסק הוא באמת שותפות פעילה], אבל כבר הכריעו הפוסקים שבזמנינו אין להתיר "כעין שותפות" בעסקים שפועלים כל הזמן על ידי יהודים.

ראה כאן שהארכנו בדבר.