מצוות עונה בזמן הריון

אשתי נכנסה להריון במזל, רצית לשאול האם ע"פ ההלכה מקיימים יחסים בזמן הריון?

האם יש הבדל בין 3 חדשים ראשונים לאחרי?
וכן האם יש מקורות שזה עושה את הילד שידמה יותר לאבא?

תשובה:

שלום וברכה.

ראשית אברכך שילך הכל כשורה ובהרבה מזל.

לעצם שאלתך, מותר, ואף חיוב יש בכל חודשי ההריון כפי הדרך בשאר הזמנים, אך אם האשה מוחלת אין חיוב.

ובחז"ל מבואר שיש חלוקה בחודשים שבשלשה חדשים הראשונים – תשמיש קשה לאשה וגם קשה לולד, אמצעיים – קשה לאשה ויפה לולד, אחרונים – יפה לאשה ויפה לולד, שמתוך כך נמצא הולד מלובן ומזורז (חזק ובריא), אך לא נאמר שהוא דומה לאביו בעקבות כך.

מקורות:

גמרא נדה לא עמוד א, שולחן ערוך סימן ר"מ סעיף א' ובמשנה ברורה סק"י, כף החיים סי' רמ סעיף א.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עיין באורחות רבינו בשם החזו"א שבשלשה חדשים ראשונים פעם בשבוע לא מזיק ומה שהגמרא אמרה קשה לוד ולאשה זה דוקא במרה בתשמיש