טלטול פח אשפה ביתי בשבת

האם פח אשפה ביתי הוא מוקצה בשבת, ואם כן האם יש דרך לטלטלו למשל בדחיפה ברגל. וכן אם איזה עוד בעיות יכולים להיות חוץ מטילטולו

תשובה:

פח אשפה שאין בו אוכל שראוי לאכילה, הרי דינו כקליפות ועצמות ואסור לטלטלו, אולם אם הוא מדיף ריח רע מותר להוציאו מהבית, כמו כן מותר לטלטלו על ידי דחיפה ברגל אם זה לצורך דבר המותר [כגון שצריך את מקומו או שרוצים לשפוך בו פסולת אחרת ויותר נוח להביא את הפח ליד הפסולת].

אם יש בו דברים שראויים עדיין יש מקום להקל שמותר לטלטלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם בצלחת ההיתר הוא משום גרף של רעי, כיון שמפריע שיש ליכלוך על השולחן, לכן אם הפח באמצע הבית ומפריע מותר להוציאו לחוץ, אבל אם הוא בארון – אסור, וכן אסור לטלטלו לכיוון השולחן כדי לשים שם זבל וכדומה. כל מה שמותר זה רק להסיר את הנזק.